Цената на урана се повишиха до 70 долара за паунд, съобщава

...
Цената на урана се повишиха до 70 долара за паунд, съобщава
Коментари Харесай

Цената на урана достигна най-високото си ниво от аварията във Фукушима

Цената на урана се покачиха до 70 $ за паунд, оповестява Trading Economics. Както отбелязва изданието, това е най-високата цена от 2011 година насам (малкопреди повредата в АЕЦ " Фукушима " тя доближи 73 $, след което пазарът изпадна в дълъг интервал на депресия).

Според Trading Economics държавните управления влагат в нуклеарната енергетика на фона на нестабилните цени на горивата и несигурността във връзка с доставките, както и на декарбонизацията.

В същото време пазарът изпитва опасения по отношение на горивото от канадската Cameco, която по-рано заяви за понижена прогноза за производството през тази година, интервенциите на френската Orano бяха отсрочени след преврата в Нигер. По-рано се появиха и известия за прекъсване на износа на нуклеарно гориво от пристанищата в Санкт Петербург за Съединени американски щати заради липса на застрахователно покритие, спиране на доставките и възходящи опасения, че геополитическото напрежение сред Русия и Съединени американски щати ще промени веригите за доставки, макар неналичието на наказания против съветския уран.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР